Greenhorn. Gröngöling. Nybörjare. Amatör. Orden är många och passar alla in på mig. En glad amatör med stor kunskapstörst. Jag har fiskat till och från sedan liten, men antalet längre fiskepauser (vi pratar då om flera år) har blivit så pass många att jag omöjligt kan titulera mig varken som fiskare eller särskilt erfaren. Antalet fångade fiskar är ärligt talat inte mycket jag kan skryta med.

Jag har dock en förmåga att fullkomligt fastna totalt när jag väl finner en hobby som passar mig. Det handlar bland annat om naturfotografering, landsvägscykling och att flyga flygplan. Just flygandet var roligt under ett antal år, men man märker till slut att en hobby kanske inte riktigt passar. Då man till slut inser att för mycket tid och pengar läggs på flygande trots att det inte längre är särskilt kul (av anledningar som jag säkert får anledning att återkomma till), då är det dags att göra något annat. Så plötsligt fanns ett tomrum i hobbyhyllan. Jag har tagit upp fisket mer och mer de senaste åren och inser att det nu är dags att ta det hela till nästa steg.

Det här kommer således inte att bli en blogg där du som erfaren fiskare kommer att lära dig särskilt mycket. Däremot kommer du nog att få dig ett och annat gott skratt!  För andra som liksom mig är gröngölingar med kunskapstörst, ja då kanske det kan vara intressant att följa en likasinnad, dela erfarenheter och tips med. Oavsett kunskapsgrad hoppas jag att du kommer att gilla bloggen och följa min framfart från greenhorn till, ja inte vet jag, en någorlunda okej fiskare kanske?

Härmed föds en gröngöling. Hänger du med?