Rulle från Kina, skräp eller kap?

Hittade en riktigt intressant tråd på Fiskesnack igår som handlade om så kallat ”Kinaskit”, dvs billiga fiskeprylar från Aliexpress, Alibaba och liknande sajter. Jag har tidigare handlat en del grejer från just Kina, dock inte något fiskerelaterat ännu. Kvaliteten på det jag köpt har varit varierande, men klart är att om man hittar rätt produkt och rätt säljare, då kan man spara en bra slant på att handla kinesiskt. Det är ju trots allt där nästan allting görs ändå. Jag vet att jag förmodligen riskerar att svära i kyrkan en smula nu, och jag kan riktigt höra hur det muttras att jag minsann borde stödja riktiga fiskebutiker, märken osv. Jag håller faktiskt med. Tro mig, jag gör verkligen det. I dagsläget är jag däremot ny på det här med multirullar. Jag har köpt min första Ambassadeur inkl. spö från Söder Sportfiske. När jag ändå handlade där, såg jag även till att fylla på mitt lager med jiggar, Buster Jerk i olika kulörer, Herky Jerky, ny digitalvåg och mycket mer. Så nog stödjer jag svenska butiker och handlare. Även min lokala fiskebutik förstås, men de har av någon anledning valt att inte handla med Abu Garcia. Inte CWC heller så vitt jag kunnat se.

Här däremot, handlar det om att jag även skulle vilja prova på det här med lågprofilare. Jag har inte råd att köpa en riktig rulle redan nu, så jag blev helt enkelt sugen på att testa en rulle som fått riktigt bra betyg på Fiskesnack. Den kostar 300:- och för mig är det överkomligt även om den trots allt visar sig vara skräp till slut. Ja, jag har då slösat 300 spänn, men jag har åtminstone kunnat fiska med den och fått känna på hur en lågprofilsrulle ligger i handen. Återkommer med info om hur den funkar efter att jag fått hem den om 2-4 veckor sisådär. Klart är i alla fall att många fiskesnackare ger den riktigt högt betyg. Spännande. Lita på mig nu, om det visar sig att jag gillar lågprofilare, då kommer jag garanterat att nästa år införskaffa en av ett mer känt märke, inköpt från en svensk handlare. Lovar!

lprofil

Föregående

Förberedelser inför säsongen

Nästa

Kasta med multirulle

2 Kommentarer

  1. mattias

    hur har det gått? köpt fiskelina från kina, helt okej flätlina.

    • Hej Mattias! Ja hur har det gått? Ursäkta dålig uppdatering på den fronten. Tanken var att hinna fiska mycket mer med rullen än vad som egentligen blivit av p.g.a jobb och familjeliv. Det har dock fiskats en del och jag tycker att den helt klart är prisvärd, men man kan ju inte gärna jämföra den med en Revo-rulle eller liknande. Bör nog smörjas in ganska direkt, för min rulle har börjat gnissla litegrann. Ska ge den rejält med smörj snart helt enkelt 🙂

Kommentera

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén