Det går lång tid mellan fiskepassen just nu. Alldeles för lång tid. Jag hade hoppats att september skulle bli en månad full av fisketillfällen, men istället har de lyst med sin frånvaro. Orsaken stavas jobb och renovering här hemma i huset. Det är mycket som pockar på ens tid för jämnan känns det som. Det är förstås svårt att råda bot på sådant och istället får man njuta av de tillfällen som faktiskt blir av. I eftermiddags hade jag turen att få ta ut båten på en fisketur igen.

Det var kallt imorse, bara fem grader och det kändes som att vintern var i antågande även om vi bara nått första veckan av oktober månad. På eftermiddagen sken solen från klarblå himmel och värmen smög nog upp omkring 10-strecket eller strax däröver. Det blev med andra ord en riktigt njutningsfull tur vädermässigt sett. Fisket då? Jodå, det blev riktigt bra till slut, men det kunde ha varit betydligt bättre om jag bara stannat kvar på första fiskeplatsen jag stannade på. Jag såg fisk, jag testade olika beten och metoder, men inget hugg förutom en liten gäddsnipa som hälsade på en kort stund i båten. Som vanan trogen började jag då vela runt både här och där på sjön utan egentlig plan. En ganska dum sysselsättning. Utan spaning, ingen aning som vi sade i lumpen. Jag börjar förstå varför.

Nåväl, efter ett par timmar av riktigt dåligt fiske återvände jag till den första fiskeplatsen för dagen. Äntligen började det hända grejer. Nu var abborrarna på hugget och det blev en del landade fiskar. Under en tid stod jag precis ovanför abborstimmet och pimplade snarare än jiggade upp fiskarna. När det dog av slängde jag på en liten balanspirk och fortsatte pimplandet. Det blev napp även på pirken, men jag tror i ärlighetens namn att jag nådde ett nytt PB i liten abborre! Dessvärre lyckades den lille gynnaren sätta alla tre krokar i en trekrok, så resultatet blev en munskada som jag hoppas kan läka. Jag vill ju att han hälsar på igen när han lagt på sig något kilo!

Nytt PB!

Det dröjde inte länge innan det var dags att åka hem, vilket förstås gjorde mig besviken på det faktum att jag inte stannade kvar här redan från början. Nåväl, det får bli nya tag framöver igen!

Jag har väldigt stora händer. Det är sedan gammalt.

 

Höstfärger är en favorit i min bok!