…det existerar inte längre. Anna är så jädra biten på det här med fiske att jag är rädd att hon snart snor åt sig båten och sticker ut själv om jag inte ser upp! Idag tänkte jag förvisso inte ta en tur själv, men jag nämnde för Anna att jag funderade på att höra med pappa om han ville med ut och fiska. Jag såg omgående något mörkt i blicken på min kära hustru. Nästan som att jag sagt att jag tänkte vara otrogen. Hon blängde på mig och sa att hon minsann ville ut och fiska. Den blicken gör mig alltid lika rädd, så givetvis skulle vi ut och fiska! Det innebar dock som vanligt att familjens små förmågor skulle hänga med och idag verkade de inte särskilt fiskesugna. Goda föräldrar som vi är (!?) lade vi därför fram vårt triumfkort. ”Ni får ta med er paddorna ut i båten!”. Det funkar alltid.

Ja, jo… Idag var Apple barnvakt… Skämmes på oss!

Medan barnen grottade ned sig i spelandets värld kunde jag och Anna därmed fiska relativt ostört. Det var riktigt roligt att dag två kunna sticka ut igen tillsammans. Fisket var erbarmligt dåligt, vi testade en för mig helt ny plats som enligt uppgift ska husera väldiga mängder abborre. Jo tjenare. Inte ett pet.

Vi är åtminstone ganska bra på att äta!

Efter en stund smackade det dock på rejält i grejerna. Givetvis insåg jag snabbt att en gädda valt att hälsa på och nu blev det åka av. Jädrar i mig vad pigg den här gäddan var! Med tanke på min lätta abborrutrustning blev förstås fighten betydligt värre än om jag skulle haft gäddprylarna med, men jisses vad jag fick jobba. Ärligt talat var jag riktigt trött i armen när jag slutligen, efter otalet rusningar under båten och metervis av lina utsliten ur rullen, lyckades landa besten som visade sig vara allt annat än just en best. 3,8 kg vägde hon in på. Jag måste säga att dessa sommargäddor är imponerande starka ändå.

Mitt nya grepp kallat ”Gevärsgreppet”

Ja, det var liksom allt som skedde idag. Inte en enda abborre och då testade vi flertalet nya platser. Vi åkte till slut in till ”abborrsäkra” marker, men inte tusan ville någon vara med och leka där heller. Jag såg dem tydligt på ekolodet. De fanns absolut där, men tryckte djupt utefter botten.

Nåväl, det var en skittrevlig eftermiddag och kväll och vädret bjöd verkligen på en njutbar upplevelse!