I eftermiddag var det äntligen dags för första fisketuren efter den smått fantastiska solresan till Mallorca som jag och familjen fick njuta av under veckan som gått. Båten stod snällt kvar i garaget när jag kom hem, men man kunde tydligt se att hon pockade på uppmärksamhet. Så idag var det dags för ännu en av otalet sjösättningar detta år.

Vädret var härligt, sol blandat med stackmoln och en ganska behaglig vind ute på sjön. Parkerade mig i ett område under en ganska lång tid, men fiskarna ville inte ha min jigg av modell Svartzonker McBass i färgen Fegis. En färg jag använde en hel del under början av fjolåret med gott resultat, men det visade sig senare under året att vinnaren var samma jigg, men i färgen Motoroil.

Fegisen fick lämna tafsen och på åkte en Motoroil även denna dag. Då small det. Jädrar i mig vilket hugg! Trodde en stund att det var en gädda, men stötarna i spöt talade ändå för en abborre. Fisken drog till och med ut en del lina och det innebar ju att om det var en abborre skulle det trots allt vara en i en fin storlek. Snart dök fisken upp vid vattenytan och nog tusan var det en abborre av riktigt fin storlek! Jag var nästan säker på att det var en kilosfisk och att jag nu äntligen, ÄNTLIGEN skulle komma över kilot i PB. Men icke, vågen stannade på 920 gram och jag får fortsätta vänta på den där fyrsiffriga härligheten…

Ja, jo – man borde väl stödja buken bättre, men min kamera ville inte funka och mobilen fick agera stand in. Lite stressigt där ett tag! 🙂

 

Därefter var det dött. På riktigt dött. Varenda liten plats jag haft bra fiske på var stendöd idag. Likadant senast. Jag börjar fundera på om jag helt tappat min fiskemojo?!

Nåväl, sitter nu och hoppas på en ny tur imorgon. Då jädrar!