Nu var det ett tag sedan det skrevs något här i bloggen igen. Men inte har det varit slut på fisket bara för det! Ta förra fredagen t ex. En klämdag på jobbet, vackert väder – självfallet var det läge för en fisketur. Jag och Linus stävade ut från hamnen med planer om bra fiske och fina fångster. Det blev väl kanske ingen jättesuccé, men väl en och annan fin abborre till att börja med. Dagen innehöll dessutom det där fruktansvärt jobbiga momentet då man känner att man har ett nytt PB på kroken, bara för att sekunden senare tappa fisken. Men visst var det ett nytt PB på gång, så måste det bara vara 🙂

Mitt i allt abborrfiskande kände jag en enorm stöt. Det var tydligt att det inte handlade om en abborre den här gången. Istället var det dags att kroka en gädda på lätt abborrutrustning. Jisses vilken kamp den här madamen bjöd på! Det var många långa minuter av fight, en slirbroms som jag trodde skulle fatta eld en stund, en klassisk dykning under båten, ja – kampen innehöll allt. Linus skötte sina uppgifter med bravur. Full koll på elmotorn om propellern skulle behöva stoppas, perfekt håvning av gäddan när den väl gav upp och i allt en kanoninsats av min bästa fiskekompis! Det var jubel i båten när fisken äntligen var landad, även om det är långt ifrån en 10-plussare. För min del är det inte jakten på vikten det handlar om. Det är upplevelsen, utan tvekan. Det här var just en sådan. En upplevelse att minnas.

IMG_0347