Ny motor alltså. Jag påbörjade ganska omgående den där första abnormt enerverande inkörningsperioden på två timmar, den då man måste puttra runt på väldigt låga varv för att få motorn att känna sig sådär extra ompysslad och behövd. Detta genomfördes under en och samma tur, därefter kunde man åtminstone öka varvet (och farten) betydligt. Dock inte på fullgas någon längre stund. Därefter var det så äntligen dags att börja fiska igen. Fortfarande inte ett enda jäkla napp, eller ja – jag har faktiskt känt att det har varit fisk på betet och nafsat åtminstone. Senast hade jag t om två följande abborrar med ända fram till båten. Förmodar att det helt enkelt bara är den där koden som ska knäckas nu. Bara…

Vänern Pike Open gick av stapeln i Grums i helgen. Hemskt väder, men tappra tävlande lyckades ändå dra upp en hel del gäddor. Givetvis Catch & Release. Själv tampades man med ett ryggskott och fick ligga hemma. Lika bra var väl det, vem vill bli tävlingens laughing stock, liksom?

Vinnande lag var Team Bofab Predators. Grumsgrabbarna skrapade ihop 280 poäng, en hel poäng före tvåan, Team Karbagäddan, även detta lag från Grums. Imponerande att se att så mycket fisk fångades. Borde ju ge mig chansen på åtminstone en liten skranig tanig gäddsnipa i sommar…

Här några avslutande bilder på mig och världens bästa fiskekompis.