Sitter ute och funderar ikväll. En ganska härlig försommarkväll, grillen är tänd och kycklingfilén ska snart läggas på gallret. Det är mycket som har hänt på senare tid, dessvärre inte på fiskefronten. Ni ser inlägget från min senaste fisketur nedan? Det var också den sista turen jag gjorde på ganska länge. Med den motorn dessutom. Dagen efter att jag kommit hem, var jag ute en tur i garaget för att fundera kring montaget av mitt ekolod. Jag noterade då en droppe på skäddan på utombordaren. Jag insåg att det knappast kunde vara vatten. Jag öppnade motorkåpan och där inne fanns olja. Väldigt mycket olja dessutom. På en helt ny motor. Jag kontaktade säljande företaget och vi kom överens om att jag skulle torka ur all olja och följa förloppet under den stundande helgen.

DSC_0372

Det här var den plats där det läckt minst olja. Jisses…

Nåväl, helgen gick och oljan fortsatte att flöda, dock mycket mycket sakta. Blev lite fundersam och började klura lite på en del omständigheter kring mitt köp hos företaget som trots allt är en auktoriserad Suzuki-återförsäljare här i Värmland. Jag fick ingen instruktionsbok på köpet, för den ”hade någon norpat” från säljarens/ägarens kontor. Ingen servicebok heller, för han brukade inte använda sådana, reggade bara allt direkt via KGK’s servicewebb. Detta gjorde att jag började titta lite närmare på motorn, och vad hittade jag där? På motorblocket fanns en skylt med tillverkningsdatum. Juni 2012. Jo jag tackar jag. 4 år sedan. Saker och ting började falla på plats…

Ringde återigen upp företaget, lagom irriterad. Fick två val, att antingen få en prissänkning eller ny motor. Jag valde självfallet en ny motor. Nästan som att säljaren var fullt medveten om motorns ålder och eventuella tidigare problem med den. Det gick nämligen väldigt lätt att få en ny motor….

Säljaren fortsatte att hävda att motorblocken minsann kunde vara tillverkade både 2013 och 14 och fortfarande vara ute i handeln. Jag tvivlar allt jag. Enligt mig står det utom allt rimligt tvivel att den här motorn redan varit ute och använts och sedan reklamerats och slutligen sålts igen till mig. Till fullpris.

För min del känner jag så här. Jag fick en helt ny motor till slut och det är bevisligen en HELT ny motor. Med instruktionsbok och servicebok. Men kommer jag att serva den där jag köpte den? Knappast.