Denna söndagsmorgon var det dags att stiga upp med tuppen för att träffa Alexander vid 7-tiden. Det var mörkt men inte särskilt kallt ändå. Efter tankning av båt och bil lades båten i vattnet och medan ljuset så sakteliga började återvända till vår sida av jordklotet, var vi på väg mot första fiskeplatsen för denna dag.

Dags att blöta ned båten denna vintermorgon.

Det blev en dag med fiske både högt och lågt, hit och dit i jakten på den mytomspunna gäddan. Ja, jag börjar tro att den faktiskt är just det. En myt. För inte tusan lyckades vi lura upp någon idag heller. Vädret visade sig vara en smula lynnigt det också. Vinden ökade och regnet började falla. Men inte tusan ger man väl upp för det? Icke. Sju timmars fiskande blev det under dagen och riktigt kul var det att få testa Alexanders nya bete. En sarv av gummi.

Alexanders sarv väntade tålmodigt på att få simma.

 

Funderade en stund på om detta kunde bli min nya fiskebåt. Det skulle dock kräva en viss utbyggnad av garaget…

 

Regnet, det bara faller neeeeer…

Alexanders sarv var den enda som fick ett tandmärke i kroppen idag. Det var alltså ganska nära att vi trots allt kunde ha fått en fisk i båten, men idag ville det sig helt enkelt inte. Om det berodde på oss, vädret eller det faktum att min kära hustru planterat in en ”present” åt oss längst ned i min ryggsäck, det får vi aldrig veta.

Min hustru är snäll. Bananer med bokstäver och allt. Vi håller som bäst på att skriva under skilsmässopappren! 😉

 

Klart är i alla fall att det även dagar som denna är riktigt härligt med fiske!