I tisdags var det dags för ännu en fisketur. Det har blivit mycket tid i båten varvat med cykeltävlingar på sistone. Bägge dessa intressen är precis lika roliga, men totalt olika. Jag skulle inte kunna välja mellan dem. Cyklingen ger motion och en enorm adrenalinkick, tävlingsnerver och laganda som är svårt att uppnå någon annanstans. Fisket å andra sidan ger mig också en adrenalinkick men av helt annat slag, dessutom ger det mig ett så ofta efterlängtat lugn och ro i själen. Svårt att beskriva om man inte själv är intresserad av fiske. Jag är glad och känner mig lyckligt lottad att ha denna fina mix av två goda ting och är förstås evigt tacksam att ha en fantastisk familj som förstår sig på mig.

Nåväl, fiske var på schemat och pappa var min fiskekamrat för eftermiddagen/kvällen framöver. Det blåste friskt med byar upp mot 13 m/s, men vi fann ändå fina läplatser med riktigt bra fiske. Jag lyckades kroka en fin abborre på 860 gram och det kändes bra att äntligen få en abborre med lite vikt och storlek igen.

Pappas abborre på 800 gram.

Vi bytte plats efter en tid till ett av mina favoritställen när det gäller just abborre. När vi stod och kastade in mot ett växtbälte plaskade det plötsligt till under båten och snabbt som tusan kom ett gäng riktigt fina abborrar farandes, jagande en stackars fisk in mot växtbältet. Snabbt kastade jag ut min jigg och det small direkt. Det blev en relativt liten abborre för min del, men medan den vevades in mot båten såg jag att minst 5-6 abborrar följde den. Jag sa till pappa att kasta ut direkt och pang! – så satt en riktigt fin borre på 800 gram på kroken.

Det var även bra att få testa båten i lite vind. Fortfarande mäkta imponerad över hur stabil den här båten är trots dess ringa storlek. Jag tror inte att jag kommer att byta båt på länge, den här är verkligen perfekt. Passar suveränt i garaget och är lättrailad ensam. Enda möjliga anledningen att byta upp sig blir väl om resterande tre familjemedlemmar blir ännu mer fiskebitna. Då är det nog dags till slut…   🙂

———

Två dagar senare, dvs igår var det dags för mig att åka ut på en ensamtur i mulet väder. Vinden hade lagt sig betydligt och jag såg fram emot några eftermiddagstimmar av bra abborrfiske. Men icke. Det blev rent ut sagt ett riktigt skitfiske. Dessutom tappade jag minst 6-7 fiskar, mestadels gäddor. De tappades på samma bete och jag kan inte för mitt liv förstå varför. Vass krok, bra riggning och vad jag tror är ett okej mothugg. Nåväl, det kanske hörde en skitdag till.

Det blev några abborrar till slut, men då himlen mörknade på framåt sextiden valde jag att åka in och käka ett par räkmackor med härliga familjen istället. På´t igen inom kort!

När jag kom hem kollade jag barometertrycket och såg att det fallit från 1014 den där fina fiskedagen med pappa, ned till närmare 900 denna dag. Kanske inte är så konstigt att abborren inte är på hugget då..