Månad: mars 2017

The Alumaride is about to begin!

Igår var det så äntligen dags att koppla trailern till bilen och köra söderut. Närmare bestämt nästan 40 mil enkel resa till Westgear i Halmstad. Jag gillar egentligen inte att köra bil och när man dessutom först ska släpa på en tom trailer och därefter trailer OCH båt hem, ja då är man inte sådär jättetaggad när man åker hemifrån. Såvida man inte tänker på det faktum att jag inte skulle hämta vilken båt som helst förstås!

Resan ner gick bra och tog ungefär fem timmar att genomföra. Det var första gången jag besökte Westgear och där fanns mycket intressant att titta på. Min fina Escape 145 såg en smula liten ut i jämförelse med grannen intill, en 205 Tiller. Det var banne mig en enorm båt det! Efter att alla papper var skrivna, slutbetalningen swishad och båten lastad på trailern, ja då var det dags att rulla hemåt igen. Pollacks specialbyggda trailer gjorde hemresan till en dröm. Vilket underbart ekipage att susa fram på vägarna med!

DSC_1760

Båten lastad och redo att lämna Westgear och Halmstad ännu en gång!

 

IMG_20170327_194958_076

Nu står båten parkerad i garaget efter ett antal misslyckade försök att backa upp trailern och pricka in båten mellan garageväggarna. Jisses, det kändes trångt och inte blir det lättare när man dessutom måste backa upp trailern. Nåväl, det där löser sig nog på sikt. Om inte annat lär jag väl köpa en ny bredare garageport om jag inte lär mig backa 🙂

dsc_1764.jpg

Ja det är ju tydligt. Båten är bredare än hela garageporten. Kan ju vem som helst se…?

Det är en gedigen båt, det är det ingen tvekan om. Alumacraft verkar göra riktigt fina båtar och det ska bli en sann dröm att få ta ut den på en tur inom kort. Givetvis med tillhörande bloggrapport därefter!

Sportfiskemässan 2017

Just nu sitter jag i soffan och tänker tillbaka på gårdagens besök på Sportfiskemässan i Jönköping. Förra året missade jag dessvärre, vilket gjorde det än viktigare att komma dit i år. Av någon för mig outgrundlig anledning tog jag bara en enda bild och då inte ens med min egen kamera. Kanske kan orsaken stavas hänförelse av allt fiskegodis som fanns på mässan, inte vet jag. Men faktum är att det här är en mässa man bara måste besöka. Efter en lång vinter med total fisketorka är det fantastiskt härligt att få uppleva detta vårtecken och den definitiva starten på en helt ny härlig fiskesäsong!

Extra roligt var att träffa gänget på Westgear. Vi har ju bara diskuterat min nya båt via mail och telefon tidigare, men nu fick man ett ansikte på dessa trevliga grabbar. Dessutom fick man förstås möjligheten att botanisera bland deras smått fantastiska båtar som fanns att beskåda i montern. Jag fick även nöjet att sitta i Alexanders nya båt, en 165 Classic. Vilket jädra skepp! Kaptensstolen gick inte av för hackor den heller. Önskar honom ett stort nöje med nya fiskeskutan!

Svartzonker lanserade nya Betesbyggarkiosken, ser ut att kunna bli riktigt intressant om jag en dag framöver bestämmer mig för att börja leka betesbyggare. Man vet aldrig. Jag har en sjuk förmåga att nörda ner mig i det mesta…

CWC´s monter var fylld av intressanta prylar, likaså Abu visade upp en del intressanta nyheter, bland annat Robbos abborrgodis och Fränstams abborrfavoriter. Blir nog ett test av dessa godsaker i sommar.

Robbo för övrigt, han var den enda som hamnade på bild igår. Tillsammans med min Anna och Linus förstås. Märkligt nog kände Robbo igen Anna från Instagram. Men inte mig, givetvis. Oh well… Härlig kille är han i alla fall. Ja faktum är att jag tycker att nästan alla människor jag möter inom fisket är just härliga sådana. Det är som en enda stor go familj. Gillar det skarpt!

17390783_431405930530775_1582330400509931417_o

Hej då pärlan – hej nya vännen!

I fredags var det dags att säga adjö till Pärlan. Min fiskekamrat, mitt sällskap, mitt transportmedel och till delar mitt hem (nästan) under flertalet härliga turer på Värmländska vatten. Ja, jag talar om min båt. Min fina HR430 som fortsätter livet på andra sidan Vänern.  Hoppas du får det bra där nere!

IMG_20170319_113634_800

Adjö Pärlan!

Varför då sälja Pärlan? Jo, ett sådant där tillfälle som aldrig kommer igen råkade uppenbara sig för inte så länge sedan. Grumsbördige storfiskaren Alexander Pollack skulle köpa ny båt och hade därför just bytt in sin fina Alumacraft Escape 145 Tiller hos Westgear i väntan på en större och minst lika fin Alumacraft. En snabb kontakt med Alexander renderade i att han hörde med Westgear om båten fortfarande var otingad. Så var fallet och kort därefter lades handpenningen på denna vackra fiskeskuta.

Det ska bli så fantastiskt härligt att få en något längre, men viktigast av allt, bredare båt att fiska ifrån den här säsongen. Dessutom utrustad med en ny fin Minn Kota elmotor i fören, något jag saknat länge. Man tröttnar snabbt på att kasta ankare, hala upp ankare, kasta i på nytt osv osv. Jag är givetvis även sugen på att uppdatera elektroniken med nytt ekolod, men det lutar åt att jag åtminstone initialt kommer att köra vidare med min Helix 7 av första generationen. En smula jobbigt nu när man ser alla fantastiska bilder på Helix G2 med Mega, men sådant är livet. Man kan inte alltid få allt på en gång. Den tiden kommer när jag också kan sitta och förundras över fantastiska bilder från min nya uppsättning Humminbird-enheter. För just Humminbird, det lär det nog alltid bli i min båt. Fantastiska prylar!

Bild nedan är lånad från Alexanders blogg på www.topnotchfishing.se (Väl värd ett besök!). Hoppas det är okej att låna, Alexander!

DSC2641

Hej nya båten!! Visst är hon obeskrivligt vacker?

Omstart och fiskelängtan!

Det här höll på att bli en sådan där klassisk blogg som någon startar bara för att någon månad senare tappa suget. Kvar blir ett trasigt skal med ett magert innehåll från svunna tider. Internet svämmar ju över av sådant. Dumt att lägga ytterligare en blogg till den högen, eller hur?

Att jag inte uppdaterat bloggen på evigheter beror inte på avsaknad av intresse för fiske eller bloggande för den delen. Absolut inte. Däremot har jobb, familj och andra åtaganden tagit väldigt mycket tid senaste året. Jag har tvingats till många förändringar i livsbilden för att återigen kunna hitta mig själv och jag tror banne mig att jag är på väg att lyckas. 2017 ska bli ett bra fiskeår och ett år där jag tar hand om mig själv och min familj igen. En omstart av såväl blogg som mig själv således, och det känns riktigt riktigt bra.

Min fiskelängtan är just nu enorm. Isen ligger kvar till stora delar på närmaste sjön och jag får vackert vänta på min tur. Under tiden går datorn varm med YouTube-filmer om allt från fisketävlingar till diverse knep och knåp. Snart så…!

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén