Månad: april 2016

Så kammade man noll igen…

Nu har jag fiskat med båten tre gånger så här långt, eller kan det till och med vara fyra? Detta utan att ens ha känt så mycket som en antydan till hugg ens. Vad tusan gör jag för fel? Igår var jag ute i flera timmar, hade koll på vind och allt. T om spöteknik och annat vill jag tro att jag behärskar någorlunda åtminstone, men inte får jag någon fisk för det. Bara växter och annat smått och gott från botten. Jag börjar undra om det är den där koden som måste knäckas, den som alla talar om. Har man väl knäckt koden i sin sjö, då är lyckan gjord. Typ.

Nåväl, det var förbaskat kul på sjön igår, även om det kanske var lite väl blåsigt för min lilla fiskebåt stundtals. Helgen kommer nu att vigas åt att byta lina på lågprofilaren och att börja installera en ekolodsgivare i båten. Med lite tur hinner man t om med att montera spöhållare och annat smått och gott. Bilder kommer!

Så här såg det ut igår. Det finns alltid tid för en stunds avkoppling (fast det är väl då alla fiskar är ute och jagar…!)

2016-04-21 10.49.48

Ännu en underbar kväll

Ikväll doppade jag båten i sjön igen, mest för att fortsätta inkörningen av motorn. Den har nu gått sina initiala två timmar och äntligen kan jag börja köra den mer normalt framöver. Kvällen bjöd ändå på ett och annat stopp för fiske, men med tanke på att det var väldigt kallt och inte mycket tid innan solnedgång, blev det förstås heller ingen fisk. Man brukar ju behöva såväl tid som tålamod om det ska bli några fiskar att tala om.

Kvällen var vacker och det är verkligen underbart att få vara ute på sjön. Nu står båten åter i garaget och väntar på nästa tur. Helgen bjuder nog inte på sjöfarande, däremot installation av ekolod och spöhållare. Mer om detta inom kort alltså.

busterjerk

Nej, Buster fick ingen gädda på kroken ikväll, men han fick både bada och sola. Inte illa!

Första turen med nya motorn

Så var det då äntligen dags att sjösätta skutan för första gången i år. Dessutom med en sprillans ny motor, en Suzuki på 15 hk. Det blev inte mycket fiske idag, bara några kast medan motorn kördes in, men vilken otrolig drömkänsla den där motorn gav mig. Fantastiskt att höra den starta på första rycket. Inte blir det sämre av att 15 pigga hästar verkligen får min lilla gäddracer att formligen flyga fram på vattnet!

Några bilder från en kall, men otrolig vacker kväll:

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén