Månad: mars 2016

Ett skepp kommer lastat

…med en rulle Trulinoya. Eller Trulinoya-rulle. En rulle. Äh, jag fick för ett par veckor sedan ett paket från Kina. Ni vet den där lågprofilaren jag skrivit om tidigare. En rulle till det minst sagt överkomliga priset på 250 spänn måste ju bara testas. Här kommer ett par bilder från uppackningen. Sedan dess har rullen försetts med flätlina och spö. Under påsk är planen att dra några abborrar med grejerna. Om jag gör det är rullen jäkligt bra. Punkt slut. Att jag alls fångar fisk måste vara ett tecken på bra utrustning, så är det bara. Jag är mannen med otur när det gäller just fiske. Om detta finns förmodligen massor att läsa här i bloggen bara säsongen drar igång på allvar. Än så länge ligger isen kvar på 90% av mitt tänkta fiskeområde. Irriterande, men den som väntar på att fiska väntar länge som de säger.

Nåväl, första intrycket av rullen är riktigt bra faktiskt. Stora testet kommer förstås när jag väl börjar fiska med den. Uppdatering utlovas!

Gaaah – Sportfiskemässan är här!

….och jag är inte där! Tusan hakar också. Jag som närde en dröm om att få vara på plats i år. Nåväl, som tur är håller fantastiska Fisheco ställningarna med massor av trevliga livesändningar. Trummans nya rulle såg inte illa ut, ej heller samarbetet med Joe och hans träbeten som nu producerats även i en plastversion. Visst blir man sugen…?

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=t4WrNLg00e8&w=560&h=315]

Vårrulle på ingång!

Äntligen! Den kinesiska multirullen som jag beskrev för någon vecka sedan har anlänt! Dags att åka förbi den lokala ICA-affären och hämta upp godbiten imorgon. Rapport kommer inom kort! Jag är lätt exalterad. Tänk om den är bra. Vilket kap!

Kasta med multirulle

YouTubandet fortsätter i väntan på att jag ska bli frisk och att mitt fiskevatten ska bli isfritt. Eftersom jag aldrig använt en multirulle förut, har jag fastnat vid en del videos som berör detta ämne. Anders Forsberg som liksom mig är bosatt i Värmland, har en rad trevliga klipp på YouTube. Är du liksom jag ny på multirulle? Ta en titt på följande klipp:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=LpnnyfTEciU&w=560&h=315]

Rulle från Kina, skräp eller kap?

Hittade en riktigt intressant tråd på Fiskesnack igår som handlade om så kallat ”Kinaskit”, dvs billiga fiskeprylar från Aliexpress, Alibaba och liknande sajter. Jag har tidigare handlat en del grejer från just Kina, dock inte något fiskerelaterat ännu. Kvaliteten på det jag köpt har varit varierande, men klart är att om man hittar rätt produkt och rätt säljare, då kan man spara en bra slant på att handla kinesiskt. Det är ju trots allt där nästan allting görs ändå. Jag vet att jag förmodligen riskerar att svära i kyrkan en smula nu, och jag kan riktigt höra hur det muttras att jag minsann borde stödja riktiga fiskebutiker, märken osv. Jag håller faktiskt med. Tro mig, jag gör verkligen det. I dagsläget är jag däremot ny på det här med multirullar. Jag har köpt min första Ambassadeur inkl. spö från Söder Sportfiske. När jag ändå handlade där, såg jag även till att fylla på mitt lager med jiggar, Buster Jerk i olika kulörer, Herky Jerky, ny digitalvåg och mycket mer. Så nog stödjer jag svenska butiker och handlare. Även min lokala fiskebutik förstås, men de har av någon anledning valt att inte handla med Abu Garcia. Inte CWC heller så vitt jag kunnat se.

Här däremot, handlar det om att jag även skulle vilja prova på det här med lågprofilare. Jag har inte råd att köpa en riktig rulle redan nu, så jag blev helt enkelt sugen på att testa en rulle som fått riktigt bra betyg på Fiskesnack. Den kostar 300:- och för mig är det överkomligt även om den trots allt visar sig vara skräp till slut. Ja, jag har då slösat 300 spänn, men jag har åtminstone kunnat fiska med den och fått känna på hur en lågprofilsrulle ligger i handen. Återkommer med info om hur den funkar efter att jag fått hem den om 2-4 veckor sisådär. Klart är i alla fall att många fiskesnackare ger den riktigt högt betyg. Spännande. Lita på mig nu, om det visar sig att jag gillar lågprofilare, då kommer jag garanterat att nästa år införskaffa en av ett mer känt märke, inköpt från en svensk handlare. Lovar!

lprofil

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén