Månad: februari 2016

Förberedelser inför säsongen

Influensan som tagit ett stadigt grepp om min kropp de tre senaste veckorna vägrar fortfarande att släppa taget helt. Detta har resulterat i att jag förmodligen hostat sönder ett eller flera revben. Smärtan är påtaglig. Vad gör man då? Jo förutom att via YouTube och diverse fiskerelaterade filmer försöka få tankarna på annat håll, kom jag nu ikväll på att man kanske skulle ta tag i det där fiskeväskeprojektet jag klurat på en tid. Förr i tiden var jag en hängiven naturfotograf och målet var först och främst fågelfoto. Detta resulterade förstås precis som för vilken sportfiskare som helst, i en väldans massa utrustning. Såväl nödvändig som onödig sådan, även om man just vid köptillfället såg prylen som oumbärlig. Så var fallet när jag av någon anledning köpte två fotoryggsäckar. En medium och en large ”utifall att”. Detta sistnämnda faktum inträffade aldrig, och den största ryggsäcken har nu samlat damm i tiotalet år. Då väcktes tanken. Kan man inte göra om den till en fiskeryggsäck?

Självklart kan man det! Jag har i skrivande stund inte gjort annat än att bara packa ned en del fiskeprylar i den, men på sikt ska jag bygga diverse fack och annat smått och gott av medföljande inredning. För fotoryggor har mycket bra inredning, faktum är att fotovärlden har många smarta lösningar. Ryggsäcken har vattentäta sömmar och en väldans massa smarta fack och smålösningar. Äntligen kommer den att göra skäl för pengarna, om än för ett helt annat ändamål än vad som var tänkt då den en gång i tiden köptes.

Mer bilder kommer. Legot på bilderna är inte mitt. Nåväl, det där är inte riktigt sant. Det VAR mitt innan jag gav bort det till mina barn som nu med glädje sprider det över HELA huset och plötsligt efter över 30 år inser jag varför mamma och pappa var sådär måttligt glada när de trampade på mitt lego lite här och där i mitt barndomshem….

Mer vinter-TV!

I väntan på nästa avsnitt av Fly vs Jerk insåg jag plötsligt att jag missat ett nästan lika bra program från kanalgratis – Perch Pro! Har du liksom jag missat detta fulländade Abborrfisketävlingsäventyr, här har du avsnitt 1. Resten finner du på YouTube som vanligt:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=St1wmEwrNQY&w=560&h=315]

Vintern är räddad – Fly vs Jerk 7!

Än håller vintern oss i ett järngrepp (nåja, det är i alla fall ett grepp?) och hindrar båten från att läggas ut, gäddan från att infångas och jag från att bli en fiskare. Vad kan då vara bättre än det faktum att Fly vs Jerk är tillbaka med säsong nummer 7! Första avsnittet ligger redan ute på YouTube och som vanligt är det duktige Johan Ruhe och kanalgratis som ligger bakom produktionen. Årets team är:

Vision Sweden:  Niklaus Bauer och Thomas Søbirk
CWC Fishing Team: Stefan ’Trumman’ Trumstedt och Pierre Monjarret
Vision Finland: Tuomas Rytkönen och Pyry Granlund
Storm/Shimano: Mathias Holgersson och Jesper Norell

Se första avsnittet direktlänkat från YouTube-kanalen här:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rJF2CQNy1ec&w=560&h=315]

 

 

En gröngöling föds

Greenhorn. Gröngöling. Nybörjare. Amatör. Orden är många och passar alla in på mig. En glad amatör med stor kunskapstörst. Jag har fiskat från och till sedan liten, men antalet längre fiskepauser (vi pratar då om flera år) har blivit så pass många att jag omöjligt kan titulera mig varken som fiskare eller särskilt erfaren. Antalet fångade fiskar är ärligt talat inte mycket jag kan skryta med.

Jag har dock en förmåga att fullkomligt fastna totalt när jag väl finner en hobby som passar mig. Det handlar bland annat om naturfotografering, landsvägscykling och att flyga flygplan. Just flygandet var roligt under ett antal år, men man märker till slut att en hobby kanske inte riktigt passar. Då man till slut inser att för mycket tid och pengar läggs på flygande trots att det inte längre är särskilt kul (av anledningar som jag säkert får anledning att återkomma till), då är det dags att göra något annat. Så plötsligt fanns ett tomrum i hobbyhyllan. Jag har tagit upp fisket mer och mer de senaste åren och inser att det nu är dags att ta det hela till nästa steg.

Det här kommer således inte att bli en blogg där du som erfaren fiskare kommer att lära dig särskilt mycket. Däremot kommer du nog att få dig ett och annat gott skratt!  För andra som liksom mig är gröngölingar med kunskapstörst, ja då kanske det kan vara intressant att följa en likasinnad, dela erfarenheter och tips med. Oavsett kunskapsgrad hoppas jag att du kommer att gilla bloggen och följa min framfart från greenhorn till, ja inte vet jag, en någorlunda okej fiskare kanske?

Härmed föds en gröngöling. Hänger du med?

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén